Alexander Bard

Cyberfilosofen

Alexander Bard har varit en av Sveriges mest välkända namn sedan 90-talet. Medverkande i de distinkta popgrupperna Army of Lovers och BWO är han känd för att väcka uppmärksamhet. Med stor aptit på det politiska, intellektuella och sociala har Alexander en bred palett som föreläsare, författare, debattör och politiskt aktiv. Scenen dominerar han med frågor kring digitalisering och vilka effekter det har på samhället.

Karismatisk och med högt tempo får du se den mest energiska cyberfilosofen som levat uppe på scen med pennan i högsta hugg. Han har en förmåga att engagera och utmana sin publik.

Effekterna av digitaliseringen och vår digitala framtid

 

 

 

Du har hört att informationsteknologin radikalt kommer förändra vår verklighet, universiteten kommer krympa och EdTech kommer ta över, länder som Indien och Kina kommer vara ledande på en ny global marknad, men du kan inte se hela bilden.

Med fem, snart sex, titlar på ämnet har Alexander Bard kontemplerat effekterna av den digitala eran från inre existentiella sanningar av den nya fysiken till den radikala utopiska potentialen i participatorisk kultur.

Med böcker som Nätokraterna och Syntheism – Creating God in The Internet Age i bagaget har Alexander byggt upp en fullständig förståelse för hur vår digitala framtid kommer att se ut. Verksam inom musikindustrin och svensk politik har han inblick i de kreativa och dynamiska skikten i samhället.

Letar du efter en föreläsare som får publiken att tänka om och tänka nytt eller verkligen förstå vilken framtid de har framför sig är Alexander Bard föreläsaren för er.

Litteratur, musik och tv

Tillsammans med Jan Söderqvist har Alexander skrivit Futurica triologin som består av böckerna Nätokraterna, Det globala imperiet och Kroppsmaskinerna. Duon har även skrivit böckerna Syntheism – Creating God in The Internet Age och Digital Libido – Sex, Power and Violence in The Network Society och kommer snart ut med en sjätte bok under arbetstiteln Process and Event som publiceras under 2022.
Nämnvärt från hans framgångsrika musikkarriär är Army of Lovers och BWO, grundandet av skivbolaget Stockholm Records – senare uppköpt av Universal Music – som står bakom namn som The Cardigans och A-Teens och placerade listettor i Europa, Asien och Nordamerika så nyligen som 2013.

Han har även setts på tv som den tuffa domaren i svenska Idol och Sweden’s Got Talent.

Utbildare och debattör

 

 

 

Idag är Alexander aktiv på Executive Education vid Handelshögskolan i Stockholm och är politiskt engagerad. Han ses kontinuerligt i podcasts och är en flitig debattör.