Alf Rehn

En akademisk enfant terrible

Alf Rehn är professor i innovation, design och management vid Syddansk universitet. Som den yngsta att utnämnas till professor i Finland har Alf skapat en bred karriär även utanför akademin. Genom sina keynoteföreläsningar är han en globalt erkänd tankeledare inom innovation, kreativitet, ledarskap och mycket mer. Genom en ärlig och rättfram stil visar Alf att man måste våga ifrågasätta det vi tar för givet för att hitta kärnan till det nya och unika.

Griper tanken med ord

 

 

Rehn har en unik bakgrund, med professurer i Finland, Danmark och Sverige och flera bästsäljande böcker på sin meritlista. Den gedigna kunskapen han berikar sina föreläsningar med, utöver att ge dem en karismatisk tvist, har placerat honom på managementlistor som Thinker50’s Guru Radar.

Han gillar att överraska sin publik och utmanar hellre än att presentera gamla välkända begrepp, allt insvept i humor och intressanta anekdoter.

Alf är väl insatt i de problem som företag brottas med inom innovation, kreativitet, ledarskap, makt och exkludering bland annat genom sin verksamhet som rådgivare åt företag. Inte sällan grundar sig dessa svårigheter i invanda idéer och mönster men också paradoxer såsom att ledare kan vara både handlingskraftiga likväl som eftertänksamma. Mod och skärpa är vägledande nyckelord när Alf ringar in hur man kommer ur sina gamla hjulspår och hittar vägen till nytänkande.

En föreläsning med Rehn skapar den grund ditt företag behöver för att nya idéer ska kunna slå rot. Låt dig vägledas av tankeväckande men underhållande analyser av det moderna företagslivet och samtida ekonomin, kantat av populärkulturella referenser och filosofiska teorier. Med sitt kreativa sätt att presentera välkända problem ger Alf sin publik ett gott skratt och ger utrymme till eftertanke.

Ett rikligt författarskap

 

 

Alf är engagerad och intresserad som föreläsare, forskare och kommentator. Han har skrivit 19 böcker, med flera bästsäljare bakom sig och ytterligare titlar på gång.

Hans senaste bok Innovation for the Fatigued (publicerad av Kogan Page), fokuserar på innovation och hoten mot innovativt tänkande. Hur påverkar innovationströtthet organisationer, på vilket sätt innovationsindustrin är medskyldiga, vad vi kan göra för att skapa innovationskulturer och varför respekt och inkluderande är viktiga för att främja innovation.

I Ledarskapsparadoxen (också tillgänglig på finska) utmanar han idén om att det bara finns en typ av ledarskap. Andra böcker som Farliga idéer – När det opassande tänkandet är din värdefullaste resurs och Designing Innovation Architectures and Contrarians – The Art and Science of Unconventional Thinking är vägledda av det provokativa tänkandet som den största kraften för att bli mer öppen till kreativitet, nytänkande och innovation.

Rehn har setts i allt från italienska modemagasin till brasilianska konsttidsskrifter. Han har presenterar över 1000 keynotes och fortsätter att turnera jorden runt med ett sinne som är ständigt öppet för företagskultur såväl som skräpkultur.

Den mångfacetterade professorn

Alf Rehn är professor i innovation, design och management vid Syddansk Universitet. Han sitter med i en rad styrelser, från miljardbolag till ett prisbelönt hantverksdestilleri. Alf är också en hängiven matkonnässör.