Jonas Ridderstråle

Topprankad managementtänkare

Jonas Ridderstråle är en av de internationellt mest inflytelserika och respekterade business- och managementtänkarna. Han har skrivit tre framgångsrika böcker tillsammans med Kjell A. Nordström och har sedan sitt genombrott fortsatt ligga i framkanten inom sitt område. Av forskningsföretaget Global Gurus har han rankats som en av de 30 främsta managementexperterna och placerat honom i topp 5 inom Europa.

På scen utstrålar Jonas förtroende och humor, genom sin expertis belyser han de viktigaste tendenserna inom företagande och samhälle, men alltid med en oväntad vändning.

Dröm stort, planera mindre!

 

 

Våra företag dränks i information, gränserna blir allt otydligare och vi letar efter morgondagens ledare. Jonas Ridderstråle pratar och skriver om de effekter förtag och ledare står inför och motmedlet är utveckla en dröm för företaget. Dröm stort, planera mindre!

Han är managementexperten från Handelshögskolan i Stockholm som rest världen runt med sitt budskap och setts i allt från CNNs ”Global Office” till tidningar som Fortune, Fast Company, Time magazine, Financial Times, The Times, Stern, Newsweek, Paris Match och många fler. Jonas återkommer på listorna över världens mest inflytelserika företagstänkare.

Han är en föreläsare som sticker ut och vet hur du får ditt företag att göra det samma. Dr. Ridderstråle har spenderat de senaste tre decennierna med att utveckla människors förmågor, självförtroende och mod att tänka, känna och göra saker annorlunda. Jonas ger dig verktygen för att bygga en snabbfotad organisation i en agil tid som använder osäkerhet som ett tillfälle att växa. Tusentals människor från Mumbai till San Francisco har hänförts av hans dynamiska föreläsningar som väver samman akademisk stränghet med fantasi och humor.

Jonas Ridderstråle ger dig möjligheten att skapa ett företag drivet av handfast agerande och känslomässig övertygelse.

Framgångsrika samarbeten

Jonas har skrivit tre böcker tillsammans med kollegan Kjell A. Nordström. Den första boken Funky Business utgavs 1999 och ledde till ett globalt genombrott för både boken såväl som talarkarriären. Därefter kom böckerna Karaoke Capitalism (2003) och Funky Business Forever (2007) som fortsatte att elda på framgångarna. Han har sedan dess skrivit böcker som Re-energizing the Corporation (2009) tillsammans med Mark Wilcox och Fast/Forward (2017) tillsammans med Julian Birkinshaw, Professor and Chair of Strategy and Entrepreneurship vid London Business School.

Jonas Ridderstråle har en MBA såväl som en doktorsexamen i internationella affärer och har varit gästprofessor vid flera internationellt erkända handelshögskolor, bland annat Ashridge i Storbritannien och IE Business School i Spanien. Hans forskning har publicerats i ledande vetenskapliga tidskrifter och hans idéer och arbete har rönt enorm mediebevakning över hela världen.