Kjell A. Nordström

Den globala affärsgurun

Kjell A. Nordström är den världsberömda föreläsaren, scenpersonligheten, experten på multinationella organisationer och ekonomie doktorn.

Med sin ghandiska karisma och förmågan att förutspå framtiden har Kjell blivit en av världens mest uppskattade och eftertraktade föreläsare såväl under perioder av tillväxt som de kantade av kris. Han är även en av Sveriges främsta affärsguruer och har hjälpt såväl företag som samhällen att utvecklas sedan 1990-talet. Kombinationen av mästerstycke, detaljprecision och djuplodad kunskap innebär att få lämnar Kjells keynotes oberörda.

Hans sjätte bok Momentum, medförfattad av Per Schlingmann, utkom hösten 2022 och handlar om en förändrad värld till följd av pandemin, klimatet och kriget i Ukraina. Vi befinner oss just nu mitt uppe i ett historiskt ögonblick där medborgarna, medarbetarna och kapitalet tillsammans förväntar sig något helt nytt – med genomgripande konsekvenser.

Kjells spåkula – dina framgångar

Han forskade i Lahore och Beijing redan på 1990-talet, såg och medverkad till den ekonomiska uppbyggnaden i länder som Ukraina efter Sovjetunionens fall och toppar gång på gång listorna för Europa och världens främsta managementtänkare. Från sina erfarenheter hämtar han innehållet till sina föreläsningar som ger dig det bästa av flera världar, pålitlig forskning, det senaste på den globala marknaden och framtidens utsikter, allt levererat på en internationell nivå. Låt din publik inspireras, informeras och trollbindas. Elegant förpackade föreläsningar med de viktigaste globala framtidstrenderna – allt det och mycket mer är resultatet när Kjell A. Nordström äntrar scenen.

Med sällan överträffad förmåga att förutspå framtiden har Kjells tolkningar av det annorlunda som konkurrensfördel, staden som de nya globala aktörerna och, kvinnors ökade roll i samhället gång på gång visat sig stämma. Med stadig blick på fenomen som förändrar våra samhällen i grunden visar han sin publik vad de ska fästa blicken på och vilka utmaningar som ligger framför dem. På sina resor världen över har Kjell träffat många av de största företagen och organisationerna som ligger i framkant inom sina respektive områden. Det ger honom en oöverträffad inblick i hur de globala krafterna rör sig och vad vi kan se komma i den svårtydda framtiden. Men han är noga med att vi aldrig kan veta vad framtiden döljer, vi kan bara se till tecknen i samtiden och hur historien spelat ut sig. Kan vi se den globala världen växa, eller kommer den delas upp i oligoner? Kommer framtidens arbetsmarknad domineras av välutbildade kvinnor som bor i städer? Och hur påverkas arbetsklimat och samhälle när allt fler stadskärnor urholkas till munkar? Är klimatomställningen den största möjligheten företag har fått sedan industrialiseringen startade? Kjell ger dig svaren!

Med flera bästsäljande böcker och ledande forskning i bagaget kan du vara garanterad att hans föreläsningar ger din organisation verktygen för att bli en än vassare konkurrent på den globala marknaden. Bli inspirerad att blicka mot framtiden och upptäck potentialen ditt företag redan besitter, utforska möjligheten att bli en global aktör. Du får lära dig allt om nästa generations näringsliv, arbetsliv och samhällsliv. Dessutom får du lära dig att känna igen och förstå de globala krafterna som formar framtiden. Presentationer som skapar oförglömliga intryck och workshops med företagsledningen – Kjell A. Nordström ger skräddarsydda och unika upplevelser.

Genombrottet och det hyllade författarskapet

 

 

Kjell A. Nordströms globala genombrott var den inflytelserika boken Funky Business (1999) som han skrev tillsammans med kollegan Jonas Ridderstråle. Hans framtidsspaningar om det nya milleniet blev en succé och ledde till en internationell föreläsarkarriär. Man kunde också se honom på nyhetskanaler som CNN och CNBC och intervjuades i otaliga tidningsmagasin och nyhetsartiklar.  Framgångarna fortsatte med uppföljarna Karaoke Capitalism (2003) och Funky Business Forever (2007).

Tillsammans med medförfattaren Per Schlingmann har han även skrivit de framgångsrika böckerna Urban Express (2014) och Corona Express (2021) om framtidens arbetsplatser, städer och ekonomi. I deras tredje bok Momentum (2022) beskriver de hur framtidens ledarskap och företagande påverkas av krig, pandemi och klimathot. I Kjells kommande bok Apan och kapitalet. En ekonomisk historia (2023) vill han göra ekonomi och pengar begripligt. Han bjuder in till att förundras över människans uppfinningsrikedom och att förstå och fascineras av det påhittiga och storslagna system som vi kallar ekonomi.

Kjell har en MBA i International Business från Handelshögskolan i Stockholm där han också spelat en central roll på den prestigefyllda institutionen IIB – Institute for International Business. Han var bland annat med och grundade det uppskattade management programmet “The Advanced Management Program – AMP” som samlade den Skandinaviska chefseliten.

Från framtidsscenen till förfluten teater

Kjell A. Nordström ägnar sig inte bara åt forskning och föreläsningar – han är också en aktiv investerare, engagerad entreprenör och driver en framträdande Shakespeare-teater, vackert belägen på den svenska semesterpärlan Gotland. Dessutom har han anlitats som rådgivare till flera multinationella företag och dykt upp i en rad tv-program.