Magnus Lindkvist

Trendspanaren

Magnus Lindkvist är futurologen, författaren och trendspaningsundret som leverar djuplodande keynoteföreställningar präglade av egensinnig humor.

Han har beskrivits som briljant, galet rolig, engagerande, och ytterst professionell. Med humoristisk timing levererar han de senaste trenderna på ett sätt som skakar om varje publik, själv kallar han det för ”intellektuell akupunktur”. Oavsett vad man kallar det är Magnus Lindkvist föreläsningar oförglömliga. Under snart tre decennier har han stått på all världens scener och förtrollat publiken med sina efterforskningar om framtidens trender.

Idéerna som driver mänskligheten framåt

Nyfikenhet och intellektuella utmaningar är svåra att förmedla, lägg därtill att förmedla det på ett galet roligt sätt och det blir än svårare. Magnus bemästrar det dock bekymmerslöst.

Han är den svenska framtidsspanaren som känner världen som sin egen ficka. Med över 1 000 keynotes i bagaget har han i tre decennier imponerat och upplyst alltifrån vd:ar på globala storföretag till tjänstemän i Mellanöstern. Han har fått flertalet utmärkelser och får ständigt lovord för sina framträdanden och böcker.

Idéerna är centrala i Magnus föreläsningar. Det handlar om idéer som krockar med varandra. Det handlar om idéer som förändrar hur vi arbetar, skapar och lever. Om idéerna som driver mänskligheten framåt, om framtida möjligheter och möjliga framtider. Mitt i allvaret finns dock alltid närheten till den mörka humorn. Magnus bemästrar konsten att låta motsatserna krocka för att skapa en magisk föreläsning som förändrar ditt sätt att tänka och gör dig till en kreatör som förändrar.

Magnus har alltid fokus på den som bokar och skräddarsyr sina shower efter dina behov.

Kvalitativa insikter, fantasifullt berättande

Magnus Lindkvist har publicerat ett antal böcker på temat framtid, kreativitet och trender. I boken The Reset Book: How to Bounce Back from a Crisis (2023) ger Magnus insikter, verktyg och tröst till personer och organisationer som vill börja om på nytt. I boken Minifesto (2016) hyllar han de små idéerna och förklarar varför de är så viktiga i en värld som präglas av stora narrativ. 2021 publicerade han boken Kreativ friktion tillsammans med musikjournalisten Jan Gradvall där de med hjälp av pophistorien reder ut vad som förenar kreativa och skapande människor.

Med en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och en examen i filmproduktion från UCLA, väver Magnus Lindkvist samman kvalitativa insikter med Hollywoods fantasifulla berättande. Han inte bara lär hur de kreativa krockarna blir till, han lever dem i högsta grad.

Framtida möjligheter, möjliga framtider

Magnus Lindkvist rankas som en av de bästa internationella föreläsarna och har tilldelats ett antal priser och utmärkelser för sina prestationer. Tillsammans med musikjournalisten Jan Gradvall startade Magnus podcasten Gradvall+Magnus 2020 där de diskuterar kreativitet, musik och skapande. Han har också startat och drivit flera företag för att hjälpa organisationer in i framtiden. Med sin passion för att hjälpa företag att utvecklas har han även anordnat utbildningar för att främja det framtidsorienterade sättet att tänka. 2008 startade Lindkvist världens första akademiskt godkända kurs i trendspaning och framtidstänkande på Stockholm School of Entrepreneurship.